WS-Yachting-Marketing.png

Nyhetsarkiv

2012-12-17

Svenska Seglarförbundet delar ut sina utmärkelser

Whyshore.png2012-12-14

Kappseglingsschemat för säsongen 2013

Nu är datumen för nästa års säsonger spikade. Sanktionsansökningarna är inlämnade och väntar på att godkännas.
I år finns det mycket att se fram emot då vi utökar och förflyttar oss ända till Hangö i Finland och  Sopot i Polen. Inte mindre än fyra nyheter finns på schemat, vi kommer åka till Hangö, Oxelösund, Valdemarsvik, Sopot och framför allt till årets höjdpunkt, Malmö och Världsmästerskap i X-35.
Vi har hört att de svenska teamen kommer att göra allt för att få hem titeln till värdlandet.
Här kan du se hela programmet för 2013

2012-07-04
Hyundaibåten blev snabbaste båt i årets Gotlandsrace

Det gick som planerat. Vindarna låg rätt och den 100 fot långa båten kunde hålla rätt strategi genom hela racet. De var snabbast och vann nästan. Det blev en andraplats i klassen och teamet var mycket nöjda med hela racet.

På 31 timmar, 39 minuter och 2 sekunder tog sig Hyundai runt banan i ÅF Offshore Race. Efter att tävlingsledningen räknat om tiden enligt ett handikappsystem fick Hyundai den korrigerade tiden  63h  54 m och 8 s vilket gav teamet en andraplats i sin klass.

Super Maxi 100 är trots sina 35 ton, bevisligen smidig och snabb. Man passerade förbi båt efter båt under racet och kom in som snabbaste båt bland alla deltagare. Naturupplevelsen var fantastisk även för den vane seglaren och glädjen höll även den hela vägen in till målet i Sandhamn.

- Vi har haft ett riktigt bra race med superbra team ombord. Vädret har varit lätt att bygga seglingsstrategi på och vi har haft en kanonbra upplevelse. Jag är jättenöjd! säger Klabbe Nylöf som var rorsman ombord.

Klabbes Whyshoreteam kunde tillsammans med Bertil Söderberg, Pelle Petterson och resterande besättning och gäster, dra fördel av båtens storlek alla de 353 Nautiska Milen. Ett lyckat samarbete som sannolikt kommer att upprepas.

IMG_2839.JPG


2012-06-30
Imorgon går starten för Hyundaibåten med Klabbe Nylöf och hans team ombord. Runt Gotland ska det seglas. Ombord finns också Bertil Söderberg, Pelle P och 15 gäster. Målet är naturligtvis att vinna.


I helgens seglarfest med start på Strömmen, seglar Bertil Söderberg och Team Samsung Challenge med Klabbe Nylöf som förstärkning i tvådygnsregattan. Ombord är man 30 till antalet varav hälften är gäster.

Det är på söndagen klockan 11.00 som den stora Super Maxi 100 startar från Strömmen med fullt fokus på att gå först i mål.

- Det ser bra ut vädermässigt, det blir bra förutsättningar och vi kommer gå i mål på under två dygn. Målet är att vara först men konkurrensen är hård. Med båtar som startar ett dygn före så gäller det att segla väl och göra rätt strategiska beslut på den nya korta banan runt Gotland. Vi kommer att få jobba hårt men jag ser att vi har alla förutsättningar för att lyckas, berättar Klabbe Nylöf.

Teamet har 15 personer i besättning och 15 gäster ombord. Bland annat är legendaren Pelle Pettersson med och seglar. Några av gästerna är vana seglare andra är debutanter i seglingssammanhang.

- Vi har en fantastisk båt, den vill vi gärna dela med oss. Gotland-regattan är en fantastisk naturupplevelse dessutom. Det vore synd att bara låta ett litet team få njuta av detta, säger Bertil Söderberg ägare till båten. Bertil tycker också att det är ett lyft för racet att starta mitt i Stockholm istället för i Sandhamn.

- Det gör att det kommer mer folk och blir ett bättre race.

Havskappseglingen är 353 Nautiska Mil lång och tar 1,5-3 dygn att segla. Super Maxi 100 är en utpräglad havskappseglingsbåt och passar perfekt för ändamålet. Med sin 40 meter höga mast och kapacitet för 950 kvadratmeter stora segel kan båten göra upp till 30 knop.

Hyundai.png

Läs hela pressmeddelandet.

2012-06-08
Promarina och Whyshore bjuder in till "Promarina Dragon Cup"

Svenska drakseglare bjuds in till Sopot i Polen för Drakfest. Cupen pågår 28-30 september och tanken på sikt är att cupen ska bli en kappseglingstävling för Drakentusiatser från hela Östersjöregionen.

Läs inbjudan här.

2012-05-23
Whyshore och Cuperna presenteras i Expressen och Sportguiden

Expressenbilagan.png

Läs den här.


Whyshore på Facebook

Whyshores projekt

SwanSweden

Whyshoreevents

Marina-Torget-logo.png

Mail: info@whyshore.com       Phone: +46 8 601 30 60       Fax: +46 8 601 30 59       Augustendalsvägen 19 7tr       Box 1162       131 52 Nacka Strand, SWEDEN       www.whyshore.com